De vakantieperiode staat voor de deur: een tijd van zon, zee, en… sollicitaties? Ja, je leest het goed. Terwijl sommigen denken dat werven tijdens de zomervakantie een verspilling van tijd en middelen is, durven wij het tegenovergestelde te beweren. Benieuwd waarom? Lees snel verder en ontdek waarom de zomer de perfecte tijd is om nieuw talent aan te trekken.

Het ideale reflectiemoment

Er zijn twee periodes in het jaar waarin mensen hun carrière onder de loep nemen: rond Kerst en tijdens de zomervakantie. Tijdens de feestdagen worden ze vaak geconfronteerd met vragen van familieleden zoals “Wat doe je nu eigenlijk voor werk?” of “Vind je het nog wel leuk?”. Dit zet hen aan het denken. De zomer, met haar rustige momenten van ontspanning, biedt men alle tijd om te evalueren of ze niet toe zijn aan een carriereswitch. Kortom, een uitstekende kans om potentiële nieuwe medewerkers te bereiken.

Richt je op de nieuwe generatie

In juli ontvangen net-afgestudeerden hun diploma. De kersverse professionals zijn in deze periode volop aan het oriënteren naar een nieuwe baan. Zij nemen de tijd en moeite om goed uit te zoeken wat bij hen past. Dit is dé kans om met een gerichte campagne juist deze jonge doelgroep (generatie Z) aan te spreken. Maak gebruik van de juiste kanalen om deze jonge talenten te bereiken en overtuig hen van jouw organisatie.

Achter de schermen: laat je werkgeversmerk zien

In plaats van alleen vacatures te posten, kun je de vakantieperiode benutten om je werkgeversmerk te etaleren. Denk aan het delen van inspirerende video’s waarin collega’s hun werkdag laten zien, of blogs van medewerkers die vertellen over hun baan. Dit geeft potentiële sollicitanten een kijkje in jullie bedrijfscultuur en maakt de stap om te solliciteren kleiner.

Creatief werven: festivals als ontmoetingsplek

Festivals zijn niet alleen leuk voor muziek en gezelligheid; ze bieden ook uitstekende gelegenheden om persoonlijk in contact te komen met kandidaten. Val op met flyers, banners en ga het gesprek aan met geïnteresseerden. Een mooi voorbeeld is Nedap, die tijdens de zomermaanden actief blijft werven en zelfs op Lowlands op zoek gaat naar technische talenten. Kandidaten kunnen op het festival kennismaken met het bedrijf, ter plekke solliciteren en later eventuele vervolggesprekken op kantoor voeren.

Bol.com Zomeravonturen

Bol.com lanceerde een zomerse “schattenjacht” waarbij deelnemers door het hele land op zoek konden gaan naar verborgen Bol.com-producten. Met behulp van sociale media en een speciale app werden hints gedeeld over de locaties van deze schatten. Deze campagne was niet alleen ontzettend leuk en interactief, maar toonde ook de innovatieve en speelse kant van Bol.com als werkgever. Bovendien kregen deelnemers waardevolle informatie over de werkomgeving en de cultuur bij Bol.com, wat hen een inkijkje gaf in hoe het is om daar te werken.

Summer Finance Bootcamp van ABN AMRO

ABN AMRO organiseerde een zomerse finance bootcamp gericht op studenten en jonge professionals. Tijdens deze bootcamp volgden deelnemers workshops en trainingen over diverse financiële onderwerpen en kregen ze de kans om te netwerken met medewerkers van ABN AMRO. De informele, zomerse setting, gecombineerd met waardevolle educatieve inhoud, zorgde ervoor dat deelnemers een positief en aantrekkelijk beeld kregen van ABN AMRO als werkgever.

Conclusie: ga voor die zomerwerving!

Werven tijdens de vakantieperiode kan bijzonder effectief zijn. Het is een tijd waarin mensen openstaan voor nieuwe mogelijkheden en reflecteren op hun carrière. Door je werkgeversmerk zichtbaar te maken en creatief te denken, kun je opvallen en talent aantrekken. Wil jij de komende zomermaanden ook op een vernieuwende manier aandacht krijgen van potentiële kandidaten? Plan een meeting in met één van onze employer branding marketeers en ontdek de mogelijkheden.

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *