Een complete modernisering van je merk: Van Brug Software stak eind 2023 de handen uit de mouwen! We hielpen de marktleider in softwareoplossingen voor het notariaat aan een frisse huisstijl, nieuwe website en een doeltreffende strategie mét creatieve content-formats. Kortom, een aangescherpte positionering waar het marketingteam zélf mee aan de slag kan.

HET DOEL: Een moderne look-and-feel die aansluit bij de sterke positie in de markt als thought leader (een individu of bedrijf dat erkend wordt als autoriteit op een specifiek gebied). Zodat Van Brug Software een herkenbaar en vertrouwd merk blijft voor bestaande klanten én nieuwe klanten aantrekt terwijl hun expertise blijkt uit alle communicatie.

DE OPLEVERING:

– Een nieuwe website met slimme URL-structuur en passende websiteteksten;
– Vijf kant en klare impactvolle campagne ideeën;
– Een nieuwe pay-off en een geüpdatete huisstijl;
– Social media templates voor vacatures, carrousels, portretten en nieuwsartikelen;
– Een social mediastrategie, contentkalender en communicatiecanvas voor structurele onlinecommunicatie;

HET RESULTAAT:

Future-proof positionering | Tijd om post-its te plakken! De herpositionering begon namelijk met een reeks brainstormsessies. Daarin werkte Frescon en het team van Van Brug Software samen om de kernwaarden, doelstellingen en unieke eigenschappen te identificeren. Naast het managingteam sloten ook marketeers, developers en HR-specialisten aan voor gevarieerde input.

Bruikbare inzichten over je doelgroep | We spraken drie vertegenwoordigers van notariskantoren voor een doelgroepsonderzoek. Zo verzamelen we eerlijke, onafhankelijke ervaringen bij bestaande klanten. Tot die groep behoorden softwaregebruikers, eigenaren en beslissers. In dit objectieve onderzoek toetsten we de huidige merkidentiteit, dienstverlening en het imago bij klanten. Dat leverde waardevolle inzichten op over de wensen, uitdagingen en verwachtingen van de doelgroepen.

Een podcast format | In de file, tijdens het koken of op de fiets naar je werk: een podcast is vandaag de dag meer weg te denken als marketingkanaal. Uit het doelgroepsonderzoek bleek dat notarismedewerkers wel oren hadden naar een snelle manier van tips en inspiratie uit hun vakgebied. De marketeers gingen meteen aan de slag met het format en de eerste afleveringen zijn al te beluisteren! Met verrassende gasten, interessante ontwikkelingen en actuele vraagstukken versterkt Van Brug Software zich als autoriteit in de notariële softwarebranche.

Nieuwe website | De gedateerde uitstraling van de website sloot niet meer aan bij het vooruitstrevende karakter van Van Brug. Daarom hielpen we in samenwerking met Prikr. de uitstraling voor Van Brug vertalen naar een frisse website. We schakelden met de webbouwer, bewaakten de planning, zorgden voor een logische URL-structuur en schreven wervende websiteteksten.

Bekijk het resultaat hier! https://www.vanbrug.nl/

Eindeloze input voor je content | Met een communicatiecanvas, content strategie, tone-of-voice richtlijnen én een contentkalender heeft Van Brug houvast voor toekomstige marketing uitingen. We bedachten volgens het Google 3H model vijf online-formats die terugkerend voor waardige content zorgen. Kortom; eindeloos inspiratie en praktische handvatten voor het marketingteam om de vernieuwde positionering en boodschap te blijven doorvoeren.

Wil jij, net Als Van Brug, ook aan de slag met jouw (her)positionering?
Stuur ons een appje via 06 21 36 08 23

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *