Een social mediapost met ellenlange zinnen, zonder persoonlijke stijl en missend beeldmateriaal. Daar zit jij toch helemaal niet op te wachten? Juist, wij ook niet. En jouw doelgroep al helemaal niet. Wil jij jouw doelgroep wél aanspreken, dan begint dit bij een goede social mediapost met informatieve en vooral aantrekkelijke tekst.

Boodschap aan groot publiek
In deze digitale tijd is social media een belangrijk onderdeel van jouw communicatie naar collega’s, (potentiële) klanten en anderen. Bedrijven, merken en individuen gebruiken social media dan ook om hun boodschap over te brengen aan een groot publiek. Het is daarom van groot belang dat social mediateksten aantrekkelijk, informatief en effectief zijn.

Hoe schrijf je een goede social mediatekst
Welke boodschap wil jij overbrengen? Is dit jouw merkidentiteit, producten/diensten of openstaande vacatures? Welke boodschap jij ook communiceert, een goede social mediatekst zorgt ervoor dat deze duidelijk overkomt bij jouw doelgroep. Maak de lezer nieuwsgierig met een een social mediatekst die alle aandacht trekt. Met de juiste tone of voice (hoe jouw doelgroep zich aangesproken wil worden) raken zij geïnteresseerd in wat jij deelt op de tijdlijn.

Beeldmateriaal bij social media
Ga zelf eens het volgende na. Wat valt meer op? Een social mediapost die alleen bestaat uit een lange blok tekst? Of een social mediapost met een bondige tekst en aansprekende afbeelding? Ervan uitgaand dat jij voor het tweede gaat, doet jouw doelgroep dat ook. Zorg er daarom voor dat elke social mediapost een afbeelding, video of animatie (ook wel: visual) bevat. Deze moet natuurlijk wel aansluiten op de boodschap die je communiceert. Het is daarbij goed om te weten dat jouw doelgroep eerst naar jouw visual kijkt en vervolgens naar de tekst. Jouw tekst moet daarom jouw beelden ondersteunen en versterken, zonder dat het afleidt van de boodschap.

SEO-vriendelijke teksten
Tot slot is het belangrijk dat jouw social media tekst SEO-vriendelijk is. Dit betekent dat de tekst zo is geschreven dat zoekmachines de post gemakkelijk kunnen indexeren en tonen aan gebruikers die zoeken naar relevante informatie

Ga jij dus aan de slag met social mediateksten? Zorg dan voor een aantrekkelijk, informatief, effectieve SEO-tekst, gericht op jouw doelgroep. En dit met inspirerende visuals, zoals foto, video of animaties. Heb jij toch nog een handje nodig om te komen tot social mediaposts die jouw doelgroep aanspreken? Onze content creators en tekstschrijvers hebben handjes genoeg om jou hiermee te helpen. Kom eens een kopje koffie drinken in Deventer voor een vrijblijvende kennismaking.

0 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *