Video is een van de belangrijkste middelen op sociale media. Meer dan 45% van de Facebookgebruikers kijkt meer dan 1 uur per week video’s op Facebook. Mede daardoor is een video een uiterst geschikt middel om in te zetten voor Facebook- en LinkedIn-advertenties.

Videomarketing is dé trend van 2018. Dit blijft dan ook niet onopgemerkt bij de grotere bedrijven. Zo geeft Facebook hoge prioriteit aan video’s. Mark Zuckerberg (oprichter van Facebook) kondigde begin 2017 aan dat bij hen ‘video first’ het motto is. Video’s die van goede lengte (rond de 1 minuut) zijn en langer dan gemiddeld worden bekeken, beloont Facebook met een betere positie in het nieuwsoverzicht.

Steeds meer bedrijven zetten videomarketing in om hun merk te versterken. Een video ook goed gebruikt worden om de functionaliteiten van een product in beeld te brengen. Uit onderzoek van WordStream blijkt dat 92% van de kijkers van een video deze deelt met anderen. Jij deelt jouw verhaal door een video en de kijker deelt het verhaal voor jou, door de video te ‘delen’.

Frescon blijft natuurlijk niet achter. In 2017 hebben wij meer dan 40 verschillende video’s gemaakt voor onze opdrachtgevers. We maken video’s voor onder meer Porsche, Concours d’Elegance en Tauw omdat we van mening zijn dat video’s het beste zijn voor jouw merk. Benieuwd hoe wij bijvoorbeeld een polowedstrijd of een nieuwe kledingcollectie in beeld brengen? Check ons YouTubekanaal met onze gemaakte video’s hier.

‘Your story first’ is ons motto voor 2018. Maar videomarketing is een erg belangrijk deel binnen de contentstrategie. Het is essentieel om video’s te maken waarin je jouw verhaal vertelt volgens de contentstrategie. Deze video’s dragen sneller bij aan de branding van jouw merk. Daarom gaan we in 2018 verder met het maken van video’s. Niet alleen omdat wij het erg leuk vinden om te doen, maar ook omdat we in onze resultaten zien dat bedrijven die video’s gebruiken op de sociale media en website tot 42% meer omzet genereren. Benieuwd of we voor jou ook een video kunnen maken? Neem vrijblijvend